A spanyol nyelvoktatásom, az élményspanyolom alapja, hogy szórakozva tanuljunk. Vannak azonban olyan alapok, amiknél egyszerűen nem úszod meg a gyakorlást, a magolást. A Quizlet alkalmazással ezt is élvezetesebbé, szórakoztatóbbá teszem számodra.

Nyelvtan ide, vagy oda, a beszéd alapja a szókincs. Hibás nyelvtannal meg tudod értetni magad külföldön, de megfelelő szókincs nélkül bajban leszel. A szavakat magolhatod szótárfüzetből a hagyományos módon, gyakorolhatod az online játékaimban, vagy használhatsz szókártyákat, amikkel szintén játékosan tanulhatod a nyelvet.

Bizonyára ismered a szókártyás szótanulási módszert. A kártya egyik oldalán spanyolul, a másik oldalán magyarul találod a szavakat. Erre nyújt tökéletes megoldást a világ legnépszerűbb szókártyás alkalmazása a Quizlet. Indulásnak több, mint 600 szóval kezdtünk, és folyamatosan töltjük fel az új szavakat. A Quizlet alkalmazást letöltheted a telefonodra és a kártyacsomagokat akár utazás közben, szabadidődben, bármikor tudod használni, tudsz gyakorolni. Az alkalmazással online módban a kiejtést is gyakorolhatod, ill. különböző tanulási és kikérdezési módban használva fejlesztheted vele a szókincsed.

1000-2000 szó megtanulását követően már rendelkezni fogsz egy olyan alap szókinccsel, amivel meg tudsz szólalni bármilyen helyzetben.

Spanyoltanárként a célom, hogy tanítványaim minden olyan segédezközt megkapjanak és használni tudjanak, amivel könnyebben, élvezetesebben tudják elsajátítani a nyelvet. A Quizlet alkalmazásba regisztrálni ingyenes, de a kártyáim használatára csak a tanulóim és az oldalam tagjai jogosultak. Ha te is szeretnél élményszerűen spanyolul tanulni, és még nem vagy a tanítványom, jelentkezz még ma, mert már nagyon kevés szabad időpontom van.